25 mars 2012

Äntligen kepssäsong!

Med våren kommer solen som värmer och det är gôtt och då letas kepsarna fram. Vissa dagar håller värmen rätt temperatur i all fall... För två år sen ungefär gjorde jag ett mönster till en keps och den blev så snygg och användbar som önskat vilket gjort att jag sytt några genom åren. Inte många som blir en annan lik vilket är roligt tycker jag. Eftersom jag syr på en muddvävskant går kepsen oftast att ha flera säsonger, kanske mer pösig första året och därefter mer huvudformad. Här kommer en bildkavalkad med några av de kepsar jag sytt. Många av dem är till salu, barnen modellar i dem här nedan.










































































Det går bra att beställa i önskad favoritfärg så letar jag i mina gömmor och skapar nåt alldeles unikt. 150 kr/st. Jag behöver veta barnets huvudomfång. Beställ gärna nu så att jag hinner sy färdigt innan "riktiga" vår- och sommarvädret är här! Välkommen att maila eller kommentera!


19 mars 2012

Kjol till mig, återanvändning och lite pyssel


Har sytt och pysslat lite av varje senaste tiden. Sydde faktiskt en kjol till mig själv, grå, mjuk & användbar. Den grågula klänningen blev en present till barnens kusin som fyllt 2 år. Den är sydd av nytt grått tyg (samma som kjolen till mig är sydd i), gul muddväv och gult återanvänt påslakan.
Sugrören nedan dekoreras med namn inför en kommande jobbfest, förhoppningen är att minska antalet "vilket är mitt glas nu igen?" Elof godkände idén. Att pyssla med självhäftande plast måste vara bland det mest tacksamma; så lättarbetat! Jag vill också tipsa pysselintresserade i västra Sverige om att ni nu får närmare till danska TGR som har öppnat butik i Göteborg, därifrån kommer nedan blommiga servetter och även rullarna med självhäftande plast i roliga mönster.



























13 mars 2012

Blommiga byxor



Fick ett färgglatt härligt tyg när jag fyllde år (tack Elin!). Det är ett ganska styvt tyg och jag tänkte direkt att jag ville prova att sy byxor av det. Det blev mörkblå mudd både i benslut och midja och byxorna lyste lika mycket som solen denna vårdag. Doris verkar gilla dem (hon har ju faktiskt inte protesterat mot nåt plagg ännu, varken hemsytt eller köpt).



11 mars 2012

Saker jag samlar på


Jag samlar på fina, roliga, häftiga tyger. Och fina, roliga, snygga papper.



Jag samlar på trådrullar, roliga mönstrade askar/burkar/lådor och sytillbehör som inspirerar.



























Jag samlar också på porslinet "Smide"från Uppsala Ekeby och plastburken "Gunda".

05 mars 2012

Sytt i början av 2012


Han som blir 5 i vår önskade sig nåt i det här tyget och det blev en t-shirt. "Bruna kanter" ville han också ha, så det blev det. Den passar nu och kommer att passa i vår, sommar, höst, vinter - lite skönt att 5-åringar inte växer ur kläderna lika fort som de allra minsta gör.



Det här gulgröna velourplagget är utsvängd nertill och kan nog kallas t-shirt eller kort klänning, ca storlek 92. Lägges i KIOSKEN till försäljning.






Dessa två ärmlösa klänningarna började jag sy helt utan färdig idé. Men färdiga blev dom och lite roliga, på olika sätt. Volangklänningen är i storlek 68 och har en härlig vidd. Den andra med svart nederdel blev mer en traditionell modell i storlek 80. Den starka lila tonen i det blommiga tyget är verkligen fin! Dessa två plagg passar från storlek 68 resp. 80 men kan förmodligen användas minst 1 storlek uppåt. Lägges i KIOSKEN, hör av dig om du är intresserad!