26 maj 2013

Keps av sagogryn

Fler soliga stunder har vi fått och äppletrådet står i blom! Det är bra att skydda huvudet i värmen. Vill du ha en unik och färgglad keps till ett barn, kan du beställa av mig. Jag syr kepsar i alla möjliga varianter, med resårmudd som sitter skönt runt huvudet. I härliga retrotyger eller enfärgat eller randigt eller annat. Hör gärna av dig om specifika önskemål om fäger/mönster etc. En keps kostar 180 kr inkl moms (exkl. frakt om du inte kan hämta i Uddevalla). Det är bra att veta barnets huvudmått vid beställning. Välkommen att maila till sagogryniuddevalla@hotmail.com. Sonen här nedan har en alldeles nysydd på sig, skapades igår kväll efter beställning. Några av de nedan är kvar i "till salu"-låda, bara att fråga så kollar jag mått etc!


























19 maj 2013

Sy om kjol

Jag köpte en kjol på second hand för nåt år sen. Jag tyckte att tyget hade ett fint blommigt mönster, det var nog därför jag köpte den, men sen blev den liggande. Kjolen var flera storlekar för stor och den var alldeles fel i modellen, men den genererade mycket tyg - så var min tanke när jag betalade en tjuga för den. Jag klippte av, sydde in den på bredden och i midjan och vips så blev den användbar, enligt mitt tycke!





15 maj 2013

Väska till mor?

Vill du kanske uppvakta en mor/mamma/morsa/mormor/farmor/mams/mummy/mutter på mors dag kommer här ett presenttips på väska från s a g o g r y n. "Majsan", som är väskmodellen som syns här nedan kostar 350 kr inkl moms. Jag syr även modell "Tullan" (kostar 370 kr inkl moms) och det finns exempel på hur den kan se ut i högerspalten här på bloggen. Just den svartvitrandiga här nedan är till salu! Den är sydd i akrylatväv som är vattentåligt och praktiskt  och snyggt. Kommentera här nedan eller maila gärna till sagogryniuddevalla@hotmail.com om du är intresserad av att beställa. Jag kan maila bilder på tygförslag om du uppger viss färg eller mönster etc.










11 maj 2013

Sommarklänning

Nu kunde jag inte hålla mig längre från ett somrigt tyg som jag haft i tyghyllan ett tag. Maj ger ju en försmak på det goda som väntar, men än är det allt ett tag kvar... Det blev en sommarklänning i blommigt blått/grönt/rosa/gult och med gula kanter. Dottern gillade den och då måste det ju vara bra!



06 maj 2013

Lite av varje - mycket retro

Här är några beställningar jag gjort senaste tiden,en härlig blandning av grejer; solhatt, förklädesklänning och dregglisar. Och en bild på de efterlängtade vitsipporna! Välkommen sköna maj!





05 maj 2013

Klänning i retrotyg

Här är en alldeles nysydd klänning, en beställning till en tös som kommer bli färgstark och härligt mönstrad iklädd denna. Återigen återanvänt min mormors överkast, Anna-Lena Emdéns tyg som hon gjorde 1975 för IKEA. Gillar verkligen det här tyget! Till infodring blev det rött med vita hjärtan, det har en gång varit en gardin hos någon. Det är verkligen ett trevligt uppdrag att få sy dessa små söta plagg och att få matcha klänningstyget med infodring är en uppgift jag ser som mycket angenäm. Välkommen att maila till sagogryniuddevalla@hotmail.com om du är intresserad av  att beställa något eller få tyg- eller prisförslag.