30 mars 2014

Barnklänning utan ärm















































Min systerdotter har fyllt 3 år och jag gillar (fortfarande) att sy i det fantastiska klövertyget, det har varit med i några år nu. Till 3-åringen sydde jag en klänning utan ärm, vilket är ett användbart plagg då det går att variera med lång eller kort ärm under den (beroende på väder och tillfälle). Jag tycker mycket om den rundade nederdelen på den här klänningsmodellen också, mjuk och fin. Igår dansades våren in i 3-årspresenten, och det förevigades. Vi plockade även de första vitsipporna; härligt!

27 mars 2014

Småblommig tröja

























Nu kommer ännu ett exempel på sömnad till mig själv och jag hoppas hoppas att det kan inspirera fler till att sy till sig själva; det är SÅ kul och inte så svårt! Finns massor av bra mönster med lätta sömnadsbeskrivningar, börja med att låna på biblioteket till exempel. Här visas en helt vanlig top, med skön passform och i ett härligt småblommigt tyg. Jag gillar den verkligen, det är perfekt med mönstrade tröjor till (alla) de enfärgade koftorna! Hade jag sett en sådan här tröja i butik hade jag köpt den. Därför är känslan extra göttig när den blev så bra! Och JA, det är skitsvårt att posa lagom när en ska fota sig själv i egensydda plagg...

20 mars 2014

Hemsydd förvaring

Kolla hit på ett härligt vårigt tyg! Finns inte många saker som är så fantastiskt inspirerande som nya tyger (eller gamla, bara de är nya för mig). När detta tyg kom i min hand häromkvällen sydde jag av bara farten förvaring av olika slag och visst passade tyget till detta! Tror även det kan passa som en Tullanväska, det måste jag nog prova... Här nedan visas bilder på mindre necessär, pennfack, liten sminkväska och ett iPhonefodral. Samtliga är fodrade med vaxduk som tål slitage. Hör av dig om du är sugen på nåt hemsytt i det här våriga tyget!













15 mars 2014

Vårmössor

Tidiga vårtecknen är här; krokus, snödroppar och lite varmare grader. När vintermössorna känns för tjocka och kliiga är det skönt att ta en tunn och skön mössa att skydda mot vårvindarna. Här är ett urvala av snygga tyger som jag kan sy dessa mössor av. Till både barn och vuxna. Modellerna är toppig, rund eller "basker". Mössorna kostar 120 kr/st inkl. moms. Ev porto tillkommer (ca 12 kr/mössa). Välkommen med en beställning genom att kommentera här nedan eller på sagogryns facebook-sida eller genom att maila sagogryniuddevalla@hotmail.com.











06 mars 2014

Tröja med krage


Jag har nu sytt det fjärde plagget till mig själv sedan vi gick in i år 2014. Helt otroligt tycker jag själv, har redan infriat mitt nyårslöfte som var just att sy mer till mig själv. Det är väldigt roligt och jag kommer hela tiden på nya idéer som jag vill förverkliga.Det här blev en nästan vanlig t-shirt men med krage i retroblommor blev den något utöver det vanliga. Det är tre knappar fram, ni får ursäkta vecket som råkade hamna mitt i bild.